fbpx

FAQ

Vad är motoroptimering?

Läs mer om motoroptimering här

Vad ingår i motoroptimering?

Innan arbetet påbörjas analyserar vi dina behov och önskemål. Därefter provkörs och undersöks fordonet för att säkerställa rätt förutsättningar och att det inte föreligger några fel. Utifrån dina önskemål tar vi fram och skriver in ny skräddarsydd mjukvara. Därefter provkörs bilen för att säkerställa optimalt resultat. Observera att vi alltid utgår från original mjukvara.

Hur lång tid tar en motoroptimering?

En motoroptimering tar 3-7 timmar. Först går vi igenom dina behov där vi tillsammans bestämmer oss för typ av optimering. Därefter undersöks bilen noggrant för att säkerställa att inga fel föreligger. Efter detta läser vi ut mjukvaran som finns i fordonet  och skräddarsyr utifrån den en ny mjukvara som därefter skrivs in. Framtagning av mjukvara sker med beaktning av bil och önskemål och är en viktig del av processen – vi stressar inte och ser till att göra det rätt.

Garantier

Coro Tuning lämnar 2 års garanti på att motorns styrdon inte har tagit skada av vår motoroptimering. Vi tillämpar 14 dagars öppet köp, dvs. vi återställer fordonet till original mjukvara.

Vilka fördelar finns med motoroptimering?

Fördelarna är många. En motoroptimering ger ökad körglädje, effektivitet men även lägre bränsleförbrukning. Omkörningar blir även mycket snabbare och säkrare.

Håller bilen? Hur säkert är det att motoroptimera?

Vår strategi är enkel – säker optimering före maximal effekt. Vi jagar inte maximal effekt på bekostnad av högre slitage av motor och drivlina. Vid normal körning av bilen innebär detta obefintligt ökat slitage.

Observera att aggressiv körning medför ökat slitage på drivlina oavsett om fordonet är motoroptimerat eller ej. Ha detta i åtanke, oavsett om du motoroptimerar eller ej.

Konkurrenten X utlovar högre effekt än Coro Tuning!

Vi tävlar inte om att leverera högsta effektsiffror eller för den delen lägsta priser. Däremot antar vi mer än gärna utmaningen avseende säker motoroptimering. Vår strategi är enkel – säker optimering före maximal effekt. Vi jagar inte maximal effekt på bekostnad av högre slitage av motor och drivlina. Givetvis kan vi ta hänsyn till speciella önskemål i samråd med kunden.

Optimerar ni via OBD eller tar ni ut motorns styrdon?

Vi strävar alltid efter att optimera via OBD. Dock är det inte alltid möjligt för alla fordon, motorstyrdon eller versioner av mjukvara. Då det inte är möjligt att utföra via OBD måste vi ta ut styrdonet för programmering på bänk.

Utrustningen som vi använder för kommunikation med motorns styrdon utvecklas ständigt. Med varje ny uppdatering tillkommer nya fordon samt nya möjligheter för motoroptimering via OBD.

 

Mitt fordon finns inte med på listan!

Vi arbetar ständigt med att uppdatera vår databas. Kontakta oss om ditt fordon inte finns med på listan.

Vilken optimering skall jag välja? Eco eller prestanda?

Du väljer det som passar dina önskemål bäst. Läs mer om olika alternativ här

Ser märkesverkstaden att motorn är optimerad?

Från våra erfarenheter så är detta inget som märkesverkstäderna aktivt tittar efter. Möjligheterna för att undersöka detta varierar beroende på modell av motorstyrdon. Det är vanligt att en verkstad kan enbart se att styrdonet har programmerats om vid något tillfälle, utan att för den delen veta vilken typ av programmering det handlar om.

Vad händer med motoroptimeringen vid service på märkesverkstad?

Det kan hända att märkesverkstaden vill uppdatera mjukvaran till en nyare version. I detta fall försvinner motoroptimeringen. Man har som kund rätt att neka uppdatering av mjukvaran. Om uppdatering trots allt sker så kan vi skriva in ny mjukvara kostnadsfritt första gången. Därefter debiterar vi halva ordinarie priset.

Vad säger bilprovningen vid besiktning?

Bilprovningen har inga möjligheter att undersöka om fordonet är motoroptimerat eller ej.

Har Ni några frågor är Ni varmt välkomna att kontakta oss antingen via formulär, telefon eller mail.

Vi strävar alltid efter att återkomma med svar inom 2h under ordinarie arbetstider.

Kontakt

Adress:
Södra Hildedalsgatan 7
417 05 Göteborg
031-205 504
070-820 55 04
info@corotuning.com

Hur hittade ni oss

11 + 14 =

Coro Tuning

COROVATION AB
559080-6930
Innehar F skattesedel

Kontakt

Adress:
Södra Hildedalsgatan 7
417 05 Göteborg
031-205 504
070-820 55 04
info@corotuning.com

© Coro Tuning 2018